ostravsko-opavská diecéze

Noc kostelů 2014, Boží Tělo, Slavnost Nejsvětější Trojice

24. 8. 2014 13:35
Rubrika: Ohlášky

 

     V letošním roce se v našich kostelech uskutečnilo několik církevních svátků, které dostaly po dlouhých letech nové rozměry. 

     Jedním takovým svátkem byla Slavnost Těla a Krve Páně v kostele sv. Kateřiny v Horním Benešově v neděli 22.6.2014. V letošním roce se uskutečnilo procesí, které prošlo přes náměstí a postupně se zastavilo u třech oltáříků. Celé Slavnosti přidaly na kráse Opavské kroje, které ozdobily nejen průvod, ale také naše mladé farnice :-) Hudební doprovod zajistil na varhany náš varhaník a nechyběla také dechovka. 

     V kostele Nejsvětější Trojice ve Svobodných Heřmanicích se uskutečnila již tradiční pouťní mše v neděli 15.6.2014. Na této mši se poprvé objevily Opavské kroje. O hudební doprovod se postaral zdejší varhaník s velkou pomocí přespolních děvčat :-) 

     Jednou z nejnáročnější aktivit na přípravu farnosti byla Noc kostelů 2014. Na programu byl koncert místních hudebníků a zpěváků, prohlídka kostela s výkladem pana faráře, prohlídka varhan, ochutnávka mešního vína a také troubení mariánských písní z věže kostela, které celou akci důstojně zakončilo. 

 

Fotografie z těchto aktivit a ukázky z koncertu na Noci kostelů můžete shlédnout zde:

 

 

 

Zobrazeno 584×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio