ostravsko-opavská diecéze

Farnice z Leskovce n./Mor. obdržely ocenění od otce biskupa

16. 10. 2014 22:31
Rubrika: Ohlášky

    

     Již každoročně uděluje ve svátek sv. Hedviky - patronky naší diecéze - otec biskup ocenění za zásluhy v naší diecézi. Letos tomu nebylo jinak. Ve čtvrtek 16. října při mši svaté, která se uskutečnila v kostele sv. Václava, obdrželo toto ocenění na 25 lidí. Mezi nimi i farnice z Leskovce n./Mor. Ludmila Ezechýlová a Marie Janalíková.

Ludmila Ezechýlová

Za obětavou službu ve farnosti

Do Leskovce nad Moravicí přišla paní Ludmila v rámci osidlování pohraničí v r. 1946. Ve farnosti vzala na sebe starost o úklid a květinovou výzdobu a mnohou další pomoc při opravách ve farnosti. Společně s paní Janalíkovou již 27 let slouží jako kostelnice. Přes pokročilý věk a zejména mrtvičku, která ji způsobila problémy s chůzí, nadále obětavě slouží farnosti. 22. srpna oslavila paní Marie 85 let.

Marie Janalíková

Za obětavou službu ve farnosti

Po přistěhování v rámci osidlování pohraničí přišla paní Janalíková do farnosti Leskovec nad Moravicí v roce 1946. Spolu s (již dříve oceněnou) paní Ezechýlovou již 27 let slouží jako kostelnice a stará se o úklid kostela a květinou výzdobu. Její pomoc nechyběla při rekonstrukcích kostela a ochotně vždy pomáhala kněžím ve farnosti. Přes zdravotní potíže s očima, paní Marie vidí jen na jedno oko, se doposud obětavě stará a zajišťuje potřebné věci ve farnosti.

Ocenění obdrželi lidé pracující v charitě, hospicích či kostelníci. Mezi oceněnými byl mimojiné i kněz a také manželský pár. Více informací na www.doo.cz

Zdroj: www.doo.cz

 

Zobrazeno 732×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio