ostravsko-opavská diecéze

Ocenení biskupa přijali manželé Šujanovi z Razové

22. 10. 2015 21:23
Rubrika: Ohlášky

 

     Slavnost svaté Hedviky se již po páté stala příležitostí k poděkování těm, kteří se aktivně zapojují do života diecéze. Biskup František Václav Lobkowicz v pátek 16. 10. odměnil pamětním listem a medailí sv. Hedviky sedmadvacet mužů a žen. V seznamu najdeme dlouholeté kostelníky, pracovníky Charity, jednoho starostu, kněze a tři manželské páry.

     Ocenění má být podle biskupových slov povzbuzením k další aktivitě i příkladem pro ostatní věřící ve farnostech. „Dnešní vyznamenání je hodnocením toho, že se ve svých farnostech umíte dívat kolem sebe a umíte pomáhat. Sami od sebe umíte něco dobrého udělat a za to vám patří dík,“ uvedl biskup Lobkowicz.

     Mezi oceněnými, byli letos také manželé Šujanovi z farnosti Razová.

Bohumil a Anežka Šujanovi

ZA OBĚTAVOU SLUŽBU VE FARNOSTI A PŘÍKLADNÝ ŽIVOT KŘESŤANSKÉ RODINY

Společná pouť manželů Bohumila a Anežky Šujanových začala před padesáti devíti lety. Stejně dlouho bydlí v Razové, kde se prakticky stejnou dobu starají o farní kostel sv. Michaela Archanděla a jeho okolí. Starali se o úklid, květinovou výzdobu. Paní Anežka zpívala v chrámovém sboru i při různých církevních příležitostech – svatby, pohřby. Pan Bohumil se věnoval údržbě kostela, ale také zajišťoval farní poutě na různá místa v Čechách i na Moravě. Za svou víru a zbožnost zakusili za komunistického režimu mnoho ústrků. Ale vytrvali a dodnes se přes pokročilý věk aktivně zapojují do dění ve farnosti. Dnes se těší ze šestnácti vnoučat a pěti pravnoučat. Svým okolím jsou vnímáni jako příkladná křesťanská rodina.

 

zdroj: www.doo.cz

 

Zobrazeno 804×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio