ostravsko-opavská diecéze

Vzácné návštěvy z Německa

18. 9. 2017 20:31
Rubrika: Ohlášky

 

     V uplynulých dnech byly naše farnosti poctěny vzácnými návštěvami. Konkrétně se jednalo o kostel sv. Vavřince v Leskovci nad Moravicí a kostel Nejsvětější Trojice ve Svobodných Heřmanicích.

     Ve středu 30. srpna přijela návštěva z Německa do kostela v Leskovci. Dcera paní Retsch a její přátelé, kteří byli v kostele pokřtěni se podívali do své rodné vesnice, ve které vyrůstali a prožili dětství. Po přivítání chlebem a solí následovala mše svatá, prohlídka kostela s německým výkladem a přátelské rozhovory. Hosté obdržely malé upomínkové předměty od starosty obce a pana faráře. Pro potřeby kostela pak německá návštěva přispěla finančním darem.

     To však nebyla jediná zahraniční návštěva. V sobotu 16. září přijeli potomci rodu Bellegarde do kostela ve Svobodných Heřmanicích. Potomci rodu, který sídlil na zámku ve Velkých Heralticích, si přijeli prohlídnout kostel a především okenní vitráž, kterou jejich rod daroval kostelu. Po krátké prohlídce interiéru přátele z Německa poděkovali a také náš kostel finančně podpořili.

     Pán Bůh zaplať za taková setkání, která jsou důkazem přátelství mezi dlouho znepřátelenými národy, které si od doby II. světové války k sobě dlouho nenašly cestu. Ať taková setkání přispívají k prohlubování dobrých vztahů mezi těmito národy.

 

Zobrazeno 425×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio